Vielse / Velsignelse

Vielse/Velsignelse

 

Ønsker I at blive viet eller velsignet , skal I rette henvendelse til kirkekontoret. For at en kirkelig vielse kan foretages, skal der foreligge en prøvelsesattest fra kommunen, hvor brudeparret eller en af parterne bor.

Vielse i folkekirken forudsætter at enten bruden eller brudgommen er medlem af folkekirken.  Forud for vielsen vil der være en samtale mellem brudeparret og præsten om vielsen. Salmer til vielsen aftales mellem præst og brudepar. Ved vielsen skal der ud over brudeparret være mindst to vidner tilstede.

Man kan blive viet i en af Tjørrings kirker hvis man bor i sognet eller har en særlig tilknytning til sognet. En sådan særlig tilknytning kan være, at bruden eller gommen tidligere har boet i Tjørring sogn eller at I har nære slægtninge i sognet. Hvis I er i tvivl er det en god ide at tage kontakt til kirkekontoret for at forhøre jer nærmere om retningslinjerne. Er du i tvivl om, hvilket sogn du tilhører, kan du indtaste din adresse og postnummer på sogn.dk og få det oplyst.

En kirkelig vielse foregår normalt i en kirke. Hvis I ønsker at blive viet et andet sted, skal I ansøge præsten om det.

 

Mere om vielse og velsignelse

Både vielse og velsignelse

Kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som vielse på rådhuset. Bryllupsceremonien forløber med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelsen.
Et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed. Til bryllupsfest i kirken takker vi for den kærlighed, vi har mødt gennem hele livet. Her giver det også mening at tale om tilgivelse, troskab, barmhjertighed og om kærligheden som en gave.
I velsignelsen får brudeparret en styrke fra Gud, som er dén, der er større end os selv og vores kærlighed.

Kirkelig velsignelse

Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få kirkelig velsignelse. Ritualet for den kirkelige velsignelse minder om vielsesritualet.